kolmapäev, 9. november 2022

Vilnius 9.11.

Labas rytas! Tere hommikust! 

Kooli lipuväljak

Täna osalesid Max ja Andero tundides. Alustasime päeva inglise keele ja ajaloo tundidega. Tore oli see, et ajaloo õpetaja viis tunni läbi inglise keeles. Peale seda tegime 9. klassi õpilastele inglise keeles esitluse Eesti, Rakvere linna ja meie kooli kohta. 

Andero ja Max esitlust läbi viimas

Vene keele tunnis kordas õpetaja Maryte meie esitluses kuuldut. Õpiti erinevate riikide vaatamisväärsusi. Meile meeldis, et võõrkeelt õpiti suheldes.

Õpetaja Marytega vene keele tunnis
Õpetajad Maryte ja Alge vene keele klassis
Viimaseks tunniks oli kehaline kasvatus, kus mängisime sportlikke mänge ja võrkpalli. Taustaks mängis võimlas muusika.
Kehalise kasvatuse tunnis
Samal ajal kui õpilased olid tundides, jätkas direktor Riina tööd meie partnerkooli direktor Vilija töövarjuna. Eile leppisid koolijuhid kokku, et Vilija teeb ülevaate nende kooli töökorralduse aluseks olevatest dokumentidest. Meie direktor Riina sai teada, et suurem osa kooli kordadest on sarnased meie töökorraldusega. Koolil on sarnaselt meie koolile põhimäärus, töökorralduse reeglid, kooli kodukord. Lisaks on partnerkoolis kirja pandud näiteks hoolekogu ja õppenõukogu töökorrad, õpetajate eetikakoodeks, metoodiliste töögruppide töö alused. Nimekirjas on 38 erinevat korda. 
Meie õpilaste esitlust kahjuks partnerkooli direktor kuulama ei saanud tulla, kuna ta kutsuti nõupidamisele. Esitlust jälgis meie direktor Riina, kelle sõnul olid poisid väga tublid, ta on meie õpilaste üle väga uhke. Meie direktori päev jätkus vestlustega erinevate ainete õpetajatega.  

MO Museum
Peale lõunat läksime koos saatja Marytega Vilniuse Moodsa kunsti keskusesse (MO Museum) Vilnius Modern Art Centre. Kollektsiooni kuulub orienteeruvalt 6000 moodsa kunsti teost. Muuseumi juurde kuuluvad peale näituste veel kino, kontserdisaal ja haridusprogrammid. Meie vaatasime huviga erinevaid väljapanekuid ja avastasime maailmakuulsaid kunstiteoseid!
Andy Warhol "Campbell's Soup" 1962

Muuseumis on huvitav!

Muuseumi skulptuuride aias