teisipäev, 8. november 2022

Vilnius 8.11.

Hommikul sõitsime partnerkooli ühistranspordiga. Meil õnnestus teha tavapärasest pikem bussiring.  Meie kool asub kesklinnast umbes 8 kilomeetri kaugusel. Bussipeatuses ootasid meid juba Leedu õpilased. Kooli jõudes tegime oma uute sõpradega ühispildi ja siis ootasid meid tunnid ja kohtumised.

Koolipäev algab

Andero ja Max olid koos õpetaja Algega kunstitunnis. Tutvusime Leedu õpilaste portfooliotega. Kunstiprojektid meenutavad meie loovtöid. Lisaks võtsime osa ka ajaloo ning inglise keele tundidest. 

Kunstitunnis tutvusime õpilaste portfooliotega

 Direktor Riina on õpirändenädala Vilniuse kooli direktor Vilija töövari. Ennelõunal rääkis direktor Vilija Leedu koolisüsteemist, oma koolist, õpilastest ja õpetajatest. Huvitav oli teada saada, et Leedu progümnaasiumis on 1.-8.klassid ja gümnaasiumis 9.-12.klassid. Meie partnerkoolis õppis kaks aastat tagasi 1.-12.klassides 1822 õpilast. Alates 2020.a. septembrist õpib 9.-12.klassides 728 õpilast ja töötab 53 õpetajat. 11.klassis teevad õpilased oma valiku tulevaste õpingute jaoks - meie partnerkoolis on võimalus valida kunsti, teatri, muusika või koreograafia suuna vahel. Koolis on palju õpilaste tehtud  kunstitöid. Kasutusel on 10-palline hindamissüsteem, kus 1-3 on negatiivsed hinded ja 4-10 positiivsed tulemused. 10.klassis sooritavad õpilased eksamid leedu keeles ja matemaatikas ning 12.klassis leedu keeles ja valikeksami. Uued teemad juba homme.

Koolijuhid alustavad tööpäeva

Peale lõunat läksime koos Leedu õpilaste ja meie saatja Marytega Vilniuse illusioonimuuseumisse

Väga põnev muuseum. Soovitame kõigile!

Illusioonimuuseumis plasmakera uurimas

Optiline kunst

Värvide segunemine

Päeva lõpetasime vanalinnas jalutades. 

Ülevaatlik ekskursioon vanalinnas