teisipäev, 8. november 2022

Daugavpils 8.11

 Täna alustasime päeva kell 8.50 esimese tunniga. Täna olid õpilastest meie saatjateks Zane ja Viktorija 9. klassist. Esimeseks tunniks oli 10. klassi inglise keel, mis toimus paaristunnina. Kogesime vahvat viisi, kuidas etteütlust korraldada ja lõbusamaks teha. Etteütlus toimus paaris, kus üks paariline käis seinalt vaatamas lauseid ja teine paariline kirjutas need üles. 

Eeltöö füüsika õppimiseks hakkab 7. klassist, kasutades pabertehnikaid ning tehes ehitisi. Tänases tunnis näiteks pidime paberist meisterdama vähemalt 30-sentimeetrise silla, mis suudaks telefoni kanda. 

Käisime vaatamas ka ujumistundi, kus tehti vabaujumist (40-minutilises tunnis tegid 20 minutit vabaujumist). Väga populaarne on saalihoki, mida tänases paaristunnis tehniliste harjutustega ja mänguga praktiseeriti. 

Seejärel sõitsime leiva külastuskeskusesse (mis oli ka muuseum), kus meil oli võimalus ise endale üks päts küpsetada. Meie ülesanne oli eelvalminud taigna sisse voolida oma armastus, seejärel viidi pätsid "leiva sauna" ning siis juba ahju. Samas ajal kui leivakesed küpsesid, sõime orgaaniliselt valmistatud Läti koduseid roogi.  Leib on Lätis samamoodi au sees nagu Eestis. Pärast sööki tantsisime ühe tantsu giidi juhendamisel. 

Tagasiteel käisime katoliiklaste kirikus, mis oli väga suurejooneline - seda külastavad 15. augustil tuhanded palverändurid ümberkaudsetest riikidest.