neljapäev, 10. november 2022

Daugavpils 10.11

 Tänast koolipäeva alustasime inglise keele tunniga, kus me vaatasime keskkonnateadlikkusele suunatud videot, mida õpilased pidid jälgima ning gruppides küsimustele vastama. Tunni eemärk oli juhtida tähelepanu suurele keskkonnaprobleemile, milleks on puhta vee reostamine. Õpilased pidid mõtlema, mida nemad saavad ise teha, et keskkond oleks puhtam. 

Teises inglise keele tunnis tegime ettekande Eesti (läti keeles Igaunija) kohta. Rääkisime lühidalt Eestist, Rakverest ja oma armsast koolist. Seejärel oli kõigil võimalus küsida küsimusi ning tutvustasime neile natukene Eesti keelt. Järgmine tund oli kokandus ning tegime 8. klassiga erinevad õunakooke. Retsepti ideed tulenesid meie pakutud õunakoogist (mis on sügiseti populaarne). Meid jaotati gruppideks ja anti loosiga erinevate kookide retseptid, igalühel oli erineva stiiliga õunakoogi ülesanne (näiteks vispeldamine, õuna koorimine). 



Hiljem einestasime ühiselt kogu 8. klassi õpilastega pika laua taga ja rääkisime mõlema  riigi iseseisuspäeva traditsioonidest. Eestil ja Lätil on väga sarnased traditsioonid (rongkäik, president vastuvõtt, perega koos tähistamine, linna lippudega kaunistame, sõdurite mälestamine). Täna toimus ka Martinsi päeva laat, kus õpilased müüsid enda valmistatud suupisteid, näiteks muffineid ja vahvleid. Hinnad olid taskukohased.  


Külastasime kõikidele avatud käsitööringi ning valmistasime Läti lipuvärvides pärlitest südamekujulisi kaunistusi. Algselt lihtsana tundunud ülesanne võttis ootamatult kaua aega. Saime rääkida ka kohalike inimestega kes huviringist osa võtavad. Küsisime, kas neil on eestlaste kohta mõnda huvitavat stereotüüpi (nt kuidas meil öeldakse lätlaste kohta, et neil olevat kuus varvast), mille peale saime teada, et lätlased peavad eestlasi aeglasteks.