neljapäev, 2. juuni 2022

3. päev Ungaris

Alustasime oma päeva saksakeelse koolituuriga ühelt õpilaselt. Saime hea ülevaate kooli ruumidest ning hoovist. Ilm oli soe ja päikseline. Õpetajatel oli esimene tund saksa keel, milles kuue õpilasega rühm harjutas perekonnateemat mitmesuguste Eestiski traditsiooniliste meetodite abil. Teine tund oli informaatika, kus ungari õpilased esitlesid kas inglise või saksa keeles valitud teemat interneti kohta. Teeamadeks olid küberkiusamine, online ostlemine ja interneti kohtingud. Esitlused olid huvitavad ning me imetlesime ungari õpilaste esitlemisoskusi. Õpetajana oli positiivne kogeda, kuidas ainetevaheline lõiming toimib loomulikult, kui informaatikas omandatud oskused pannakse kokku võõrkeelega.




Järgmiseks tunniks oli inglise keel, kus teemaks olid modaalverbid, mis oli meie jaoks üpriski lihtne ning saime tunnis lõpus peetavad Kahootis esimese ja teise koha. Töövarjust õpetajal oli hea meel kogeda, et ka tema kasutab oma inglise keele tundides sageli Kahooti. 


Täna oli koolilõunaks supp ja spinatikaste kartuliga. 


Peale söömist läksime järgmisesse tundi, kus esitlesime oma tehtud saksakeelse Powerpoint Eestimaa ja kultuuri kohta. Ungari õpilased olid teemast vägagi huvitatud ning esitasid palju huvitavaid küsimusi. Peale esitlust pakkusime neile eesti komme, mis neile väga maitsesid. Pärast esitlust oli kooli fuajees kunstinäituse avamine, kus esines kooli rahatantsurühm ning kohale oli kutsutud ka ungari televisioon, millele andis intervjuu Erasmus+ projektist ja ungari muljetest õpetaja Maie Põdramägi.






Seejärel suundusime koos kooli inglise keele õpetajaga Balatoni järve äärde, kus tegime rataslaevaga Santa Rosa järvel ringsõidu ning nautisime kauneid loodusvaateid. Et tegemist oli esimese Balatonil sõitnud rataslaevaga, oli seal ka huvitav näitus laeva ajaloost. 



Seejärel sõitsime Tihany linna, kus meil oli inglisekeelne tuur. Silma hakkasid lavendlimotiividega suveniirid, valged rookatustega majad ning suured roosiaiad. 


Katedraalimäelt avanes Balatoni järvele imekaunis vaade. Saime ka teada, et koht on kuulus oma kaja poolest.



 Õpirändurid Maia, Marie, Maie ja Vesta