reede, 29. aprill 2022

Neljas päev Berliinis

Guten Abend!
Täna oligi juba viimane koolipäev siin Berliinis. Päev algas ladina keele paaristunniga. Meile tundus, et nad oskasid seda keelt päris hästi. Olime natuke üllatunud, et 15-aastased õpivad ladina keelt. Kolmas tund oli inglise keel. Meil oli õuesõppetund, kus lugesime kõik inglisekeelset raamatut. See oli päris huvitav ja õnneks oli ilm ka mõnus. Peale seda algas bioloogiatund. Me ei saanud endiselt väga midagi aru ja lihtsalt vaatasime, kuidas teised õppisid. Meie viimaseks tunniks Saksamaal oli füüsika. Nad õppisid magnetite kohta ja me saime koos nendega eksperimenti teha, see oli päris äge. 
Peale kooli lubasid Anniky ja Johanna meil ise metrooga tagasi hotelli sõita. Saime puhtata, mis oli väga mõnus, sest koolinädal oli väsitav.

Kui tüdrukud veetsid oma viimast koolipäeva, siis meie Annikyga suhtlesime kohalike õpetajatega, tänasime koolijuhti ja Ulrikest meid vastuvõtmast ja linna näitamast. Jagasime kolleegidele Eestist kaasa võetud komme, kõik kiitsid neid väga. Muideks saime teada, et siin koolis pole üldse tavaline ilma põhjuseta lauda katta. Isetehtud kooki või keeksi pakutakse oma kolleegidele ainult sünnipäeval. Kuna tüdrukutel tunnid veel kestsid, siis tegime oma aega parajaks suuresti rohetavas ja kevadet täis koolihoovis (koolihoovist said pildid lisatud juba eile). Kuna ilm oli täna tõesti väga mõnus, siis lubasime tüdrukutel metrooga (3 peatust) hotelli sõita ning jäime ise päikest nautima. 



Kaks klassiõde kutsusid meid õhtupoolikul Charlottenburgi lossiparki piknikule. Me sõime erinevaid snäkke ja kuulasime head muusikat. Rääkisime mitu tundi paljudest asjadest, näiteks meie kultuuridest, noortest, koolist ja lihtsalt elust. Huvitav oli näha, kuidas erinevates kohtades inimesed erinevalt elavad. Nad olid väga toredad ja kindlasti hoiame nendega edaspidi ühendust. Lõpuks jalutasime tagasi hotelli. Me olime õhtuks päris väsinud ja ei jaksanud enam välja sööma minna, seega käisime lihtsalt poes ja veetsime ülejäänud õhtu oma hotellitoas.




Bis bald!
Teele, Mariana, Johanna und Anniky