laupäev, 30. aprill 2022

Viies päev Berliinis

Hallo!

Täna oli meie viimane päev Berliinis. Kuna täna ei olnud koolipäeva, saime natukene kauem hommikul magada. Seda oli väga vaja peale väsitavat koolinädalat. Otsustasime, et täna teeme midagi õues, sest ilm oli taaskord mõnus - käime loomaaias. Sõitsime sinna U-Bahni ehk metrooga. Terve loomaaia läbikäimiseks läks meil kokku 4 tundi aega. Võrreldes Tallinna loomaaiaga oli see väga suur ja uhke, puurid olid suuremad ja loomi oli parem vaadata. Seal oli väga palju inimesi, eriti peresid koos lastega. Me ootasime kõige rohkem pandade nägemist. Kõigepealt käisime lindude majas ja linnud olid jaotatud ruumidesse maailmajagude põhjal. Linnud said viibida nii õues kui ka sees. Peale seda nägime pingviine, nad ujusid enda basseinis ringi ja otsisid sobivaid kalu basseini põhjast. Edasi kõndisime hüljeste basseinide juurde, neid oli kolm tükki. Esimeses ja kõige suuremas basseinis olid kõige aktiivsemad hülged, kes puksisid üksteist kividel ja ujusid kiirelt ringi. Teistes basseinides olid vähe rahulikumad hülged, kes nautisid ilusat ilma ja inimeste tähelepanu. Edasi liikusime kahekesi akvaariumisse. Esimesel korrusel olid mereelanikud, teisel roomajad ja kolmandal konnad ning putukad. Pärast akvaariumi kõndisime kohviku poole ja nägime, et leopard oli välja ilmunud ja tundus täitsa, et ta poseeris inimestele. Jõudsime Johanna ja Anniky juurde ning tegime üheskoos lõunapausi, sõime Currywursti (karrivorst) ja friikaid, see oli täitsa maitsev. Pärast kõhu täissöömist nägime väga uniseid ahve ja Euroopa vanimat gorillat, kes istus ühe koha peal, vaatas ringi segase näoga ja sügas varbaid. Suurematest loomadest nägime elevanti ja kaelkirjakut. Lõppude lõpuks jõudsime ka pandade juurde. Oli näha, et pandadel oli kõige rohkem fänne. Neid oli raske näha paljude vaatajate pärast, sest inimesed pildistasid ennast koos pandadega. Ühtlasi olid armsad pandakarud viimased loomad, keda Berliini Zoos nägime. Lõpuks vaatasime natuke loomaaia poes ringi ja liikusime S-Bahni (linnasisene kiirrong) peatuse poole, sõitsime Alexsanderplatzi. Saime lõpuks aega šoppama minna. Poes oli väga palju inimesi ja pikad järjekorrad. Kui hakkasime hotelli liikuma, nägime Alexsanderplatzil Poolast pärit noori inimesi, kes protestisid sõja vastu läbi rahuliku kunstiaktsiooni. Ta joonistas tänavale erinevate riikide lippe ja kirjutas suurelt "No War, Peace and Love". 
Johanna ja Anniky tegid ettepaneku osta hotelli kaasa sõõrikuid, et tähistada meie reisi lõppu ja meil hiljuti olnud sünnipäevi. 

Meil on tõesti olnud tore nädal siin Berliinis, väga tore, et meie kool otsustas Erasmus+ projektiga ühineda. Soovitame kindlasti õpilastel sellest võimalusest kinni haarata.


















Meie Annikyga oleme samuti selle võimaluse eest tänulikud. See nädal on olnud väga meeldiv vaheldus meie igapäeva tegemistele koolimajas. Teele ja Mariana on samuti väga toredad reisikaaslased olnud, aitäh teile :) 

Aufwiedersehen!

Mariana, Teele, Johanna und Anniky