esmaspäev, 16. mai 2022

6.päev Iirimaal

 

Täna käisime suurel ringreisil – Iirimaa läänekaldal olevate Moheri kaljude juurde. Tegemist on ilmselt kõige olulisema vaatamisväärsusega kogu Iirimaal. Moheri kaljud kõrguvad 214 meetri kõrgusel Atlandi ookeanist ja on 318 miljonit aastat vanad. Kuulub ka UNESCO maailma pärandite hulka.

Sõit oli pikk, kuid aknast avanes kogu aeg ilus vaade. Ilm läks järjest päikeselisemaks ning kui jõudsime kohale oli väga mõnus ja soe. Vaated olid sõnulkirjeldamatud. Ilmselt ka pilt ei anna edasi kogu seda ilu.

Tagasi sõitsime mööda rannikut, mis oli väga kivine. Lambad, veised ja palju-palju kiviaedasid palistasid teeäärt. Lambaliha pidi olema Iirimaa suurim ekspordiartikkel (ennekõik Prantsusmaale).

Tagasiteel tegime väikese peatuse mereäärses linnakeses Galway, kus on Oscar Wilde ja Eduard Vilde kuju (selline, nagu Tartuski). Paraku me märkasime seda alles siis kui juba hakkasime ära tulema. Linn ise tundus väga mõnus ja pidi olema väga populaarne nii turistide kui kohalike hulgas.

Bussijuht oli väga tore, rääkis meile igasuguseid huvitavaid lugusid Iirimaast ja selle paikadest ning viskas palju nalja. Huumorisoon tundub iirlastel väga hea olema. Iirimaad kutsutakse inglise keeles ka Emerald Island (Smaragd saar) – roheline on siin tõesti. Ilm on väga vahelduv. Ühel hetkel on vihm, siis päike, siis tuul, siis jälle vihm! Meie tuuri ajal paistis valdavalt päike ning tuult ei olnud.

Cliffs of Moher

Kokkuvõttes oli väga tore reis, koolituselt sai mõned kasulikud mõtted ja võtted ning Iirimaa ise ja inimesed jätsid väga meeldiva mulje.