esmaspäev, 16. mai 2022

5. päev Dublinis

Täna on kursuse viimane päev, mil toimuvad tunnid ja saame kätte tunnistused.

Jagasime teiste õpetajatega kogemusi. Kreekas on koolis ainult 2 tundi inglise keelt nädalas. Õpetatakse tervet klassi korraga, erinevad tasemed korraga. Tund on 45 min pikk. Enamus õpilasi käib peale tunde erakeeltekoolis keelt õppimas, seal on väikesed grupid, tasemete järgi jagatud. Arusaadavalt ei ole tavakoolis ettenähtud tundide arv piisav hea keeletaseme saavutamiseks. Tundub, et tegemist on surnud ringiga, millele riik ei ole (tahtnud) lahendust leida.

Youtube's toredad videod algklasside lastele You choose, kus nad saavad ise loo jätkumisele kaasa rääkida.

Tšehhi matemaatika õpetaja kasutab sellist keskkonda: Desmos.com ja tundub päris asjalik. Kasutamiseks sobilik nii klassiruumis kui distantsilt. Õpetaja postitab ülesande/video/jms ning õpilane kirjutab oma vastuse oma telefoni/tahvli ekraanile ning õpetaja näeb reaalajas, mida õpilased teevad.

Peale pausi oli aega anda tagasisidet kursusele. 

Seejärel tutvusime veebilehega Teflpedia, mis mõeldud inglise keele õpetajatele, kus on palju küsimusi vestlusteks väga erinevatel teemadel.

Viimane ülesanne oli grupitöö meetodil Six Hats, kus pidime arutama ühe teema üle, aga igal grupil oli oma vaatenurk. Pärast moodustati uued grupid nii, et igast algsest grupist oli üks inimene uues grupis. Seal võeti teema kokku. 

Siin on meie grupist pilt, kus tunnistused on meile juba kätte antud.