kolmapäev, 11. mai 2022

3. päev Dublinis

Täna oli meil õppekäik Hugh Lane Galeriisse, kus meie ülesandeks oli vaadata erinevate kunstnike maale ning valida välja üks, mis meid kõnetab. Selle pildiga seoses oli antud ka ülesanne, mille pidime salvestama  Flipgridi keskkonnas ja vastama videos kolmele küsimusele, lisama videole pildi ja selgituse. Videote pikkusele saab limiidi panna ja meil on selleks 1 minut ja 30 sekundit. 

Õpilastele saaks sarnase ülesande anda, kui nad külastavad mingit muuseumi või näitust. Näitusele minnes on õpilastele antud tööleht kaasa, kus on kirjas, mida nad täpselt tegema peavad. Kui õpilased saavad ise valida teose, mille kohta enda arvamust hiljem avaldavad, annab see neile võimaluse eelnevalt läbi mõelda, milliseid mõtteid nad teistega jagada soovivad. Lisaks annab see õpetajale võimaluse teada saada ka õpilaste varasemate teadmiste kohta. Vanematel õpilastel aitab selline lähenemine näha 'suurt pilti', mitte ainult detaile. 

Flipgridi keskkonnas saab luua gruppe (näiteks üks klass), mille liikmed üksteise videoid näevad. Samas on õpetajal võimalik määrata, kas kõik näevad kõigi videoid või näeb neid ainult õpetaja.

Lisan siia enda salvestise. Pean ütlema, et ülesanne ei olnud sugugi lihtne, mul kulus umbes tund aega, et see väike klipp valmis teha! Alles kolmanda salvestusega olen enam-vähem rahul.