esmaspäev, 10. jaanuar 2022

Esimene päev

 Esimese päeva alguses saime tuttavaks enda grupiliikmetega. Lisaks minule osaleb kursusel üks õpetaja Lätist ning 11 inimest Poolast. Läbi erinevate mängude saime üksteisega tuttavaks ning õppisime üksteise nimesid.

Paar tegevust, mida tutvumiseks tegime:
Tegevus 1. Pidid enda käes palli ette kujutama, voolima selle mingiks kujuks ning selle kellelegi edasi viskama, öeldes samal ajal enda nime. Järgmine püüdis mõttelise palli kinni, voolis seda taaskord enda nägemise järgi ning ütles enda nime visates järgmisele.
Tegevus 2. Võtsime ringi, igaüks pidi ütlema enda nime, kuidas ta ennast tunneb ja tegema sinna juurde mingi liigutuse. Järgmine pidi ütlema kõikide eelmiste nimesid, tundeid ja tegema žesti ning lisama enda oma.
Tegevus 3. Anti ette üks lause ning igaüks pidi mõtlema välja situatsiooni ning seda lauset selles situatsioonis ütlema.

Teise osana mõtestamise lahti, kuidas jätkusuutlikust käsitleda. Kas paremini töötab hirmupõhine või lahenduspõhine lähenemine? Vastus on väga lihtne ja loogiline: lahenduspõhine lähenemine! Tuleb keskenduda positiivsele - millises maailmas tahame elada ning kuidas seda maailma luua? 

Kuidas muuta hirmupõhine narratiiv lahenduspõhiseks narratiiviks? Rühmaülesandena visualiseerisime erinevatele keskkonnaprobleemidele positiivseid narratiive - mida me selle keskkonnaprobleemi asemel soovime näha?





Tänasest päevast võtan kaasa selle, et tuleks eelkõige keskenduda sellele, mida me soovime näha ning mida selle pildi loomiseks teha saab, mitte sellele, kui palju kahju me loodusele teinud oleme.