pühapäev, 5. juuni 2022

 Ungari 6. päev

Täna oli meil hüvastijätt Várpalotaga ning rongisõit Ungari pealinna Budapesti. Rongile saatsid meid kooli direktor ja inglise keele õpetaja.  Ütlesime head aega inimestele, kes olid meid nende päevade jooksul väga lahkelt vastu võtnud. Me loodame, et koolide koostöö jätkub. 


Budapesti jõudes uurisime, kuidas saada ühistranspordi päevakaardid. Saime 72 tunni piletid automaatidest edukalt ostetud ja valideeritud. Võimalus oli ka kasutada Budapesti ühistranspordi äppi Budapest GO. Esimesel päeval Budapestis käisime ja uurisime, mida sellel vapustavalt ilusal ning ajaloolisel linnal pakkuda on. Tutvusime paljude vaatamisväärsustega ning kultuuri ja toiduga. Avastasime, et trammisõit on hea võimalus vaatamisväärsustega tutvumiseks, kui ilm on palav ja jalad väsinud.



Samuti oli võimalus teha Doonaul sõit amfiib-bussiga, kus sai tutvuda Budapesti vaatamisväärsustega ja kuulata audiogiidi 13 erinevas keeles.



Nelipühade ajal toimus linnas mitmeid üritusi, näiteks toidufestival, kus Ungari piirkonnad tutvustasid oma sööke ja jooke. 





Õpirändurid Maia, Marie, Maie ja Vesta